trešdiena, 2009. gada 30. decembris

ābolu ''kūka''

Tā kā esmu nolēmusi izmēģināt svaigēšanu, turpmāko mēnesi publicēšu tikai svaigēdāju receptes!


Ābolu kūka/ kārtojums/ saldais


½ glāze žāvētu aprikožu vai vīģu (iepriekš mērcētas 6 stundas);
¼ glāze dateļu;
¼ glāze rozīņu (iepriekš mērcētas 20-30 min.);
½ glāze mandeļu;
6 lieli āboli daiviņās;
1 ēdamkarote citronu sulas;
½ glāze valriekstu;
¾ tējk. kanēļa.

Nolej ūdeni no žāvētajiem augļiem.

Mandeles un aprikozes vai vīģes samaļ smalcinātājā. No šīs masas veido pamatni.

Stikla vai keramikas traukā (20 x 20 cm) ar rokām izlīdzina pamatnes masu. Var izmantot arī atsevišķus deserta trauciņus.

4 ābolus un dateles samaļ smalcinātājā.

Atlikušos 2 ābolus sagriež mazos gabaliņos un pievieno mērcei. Samaisa ar citronu sulu.

Pārlej ābolu masu uz pamatnes un izlīdzina.

Samaisa valriekstu gabaliņus, rozīnes un kanēli, pārkaisa kūkai.

Atdzesē ledusskapī 2 stundas.

Var dekorēt ar ēdamajiem ziediem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru