2/3 glāzes sagriezta ķirbja
1 citrona vai apelsīna šķēlīte
2 ēdamkarotes medus vai 6 mērcētas dateles, vai šķipsniņa kardamona, pēc garšas
1 liels banāns vai salds, plānās šķēlītēs sagriezts ābols, vai sakapāts kanēlis pārkaisīšanai, pēc garšas
Visas sastāvdaļas, izņemot banānu vai ābolu un kanēli, samaļ smalcinātājā, līdz veidojas vienmērīga masa. Ja masa ir pārāk "slapja", pievieno vēl nedaudz izspiesto linsēklu.
Iegūto masu izklāj, vienmērīgi izspaidot ar mitrām rokām taisnstūra formā uz pergamenta vai cepampapīra loksnes apmēram 1 cm biezumā.
Pārklāj iegūto plāksni ar banānu ripiņām vai gabaliņiem.
Banānu kārtu pārkaisa ar kanēli.
Sākot no garākās malas ar papīra palīdzību uzmanīgi satin iegūto plāksni ruletē. Noņem papīru un pārkaisa ruleti ar kanēli.
Ieliek ledusskapī ievilkties vismaz uz 20 minūtēm.
Pirms pasniegšanas sagriež biezās šķēlēs – kanēļmaizītēs - un kārto uz šķīvja. Ja nogaršojot kanēļa garšu nejūt pietiekami, var pārkaisīt ar kanēli arī no virspuses.
paldies! interesanta recepte, vajadzēs izmēģināt!
AtbildētDzēst