šim brīnumam tiek dotas 5 zvaiznes un zaļā gaisma nākamajām ballītēm.
kūka irdebešķīga: maigs un krēmīgs, taču pietiekami stingrs pildījums apvienots ar kraukšķīgu pamatni. Ņammmm. Viegli pagatavojama no pieejamām sastāvdaļām.
ābolu-dzērveņu ''siera kūka''
pamatam:
1,5 glāze mandeļu
6 dateles (es gan liku vairāk)
''garnējumam'':
3 nomizoti, smalkās šķēlītēs sagriezti āboli
1/4 glāzes medus
1/2 tējkarote kanēļa
1/3 glāzes kaltētu dzērveņu
2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta vai pastas (stokmanā, ja nemaldos, ir, maksā ap 3 latiem)
1/3 glāzes pamata masas
pildījums: (ja kūku grib augstāku, tad pildījumu var dubultot)
2 glāzes izmērcētu indijas riekstu
1 tējkarote citronu sulas
1/2 glāze kokosriekstu sviesta vai pastas
1/4 glāzes medus
1 tējkarote kanēļa
1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
var piepilināt nedaudz vaniļu
2 stundas iepriekš sāk jau gatavot daļu garnējuma: sajauc ābolus,medu, kanēli un liek cepeškrāsnī vai dehidratorā 45 grādos 2 stundiņas apžāvēties.
Pamatne: blenderī samaļ mandeles, pievieno dateles, maļ vēlreiz līdz viss labi sajaucies. Atliec malā 1/3 gl. pamatnes masas. Atlikušo masu liek apaļajā kūku formā-pannā(ar atklipsējamām malām). Kārtīgi piespiež pie pamatnes, izlīdzina,neatstāj caurumus. Liek ledusskapī.
Pildījums: blenderī maļ pildījumam paredzētās sastāvdaļas līdz iegūta vienmērīga, krēmīga masa. Uzsmērē uz pamatnes, liek atpakaļ ledusskapī.
Pabeidz gatavot ''glazūru": sajauc žāvētos ābolus, dzērvenes, 1/3 gl. pamatnes masas un kokosriekstu sviestu/krēmu. Dekorē ar to kūku.
Ļauj ledusskapī atdzist vismaz 2 stundas.
Paredzēts apmāram 8 cilvēkiem.
Mani foto :-)
Vai kokosriekstu pasta ir svaigēdāju ēdiens? Tas nav termiski apstrādāts? Piemēram, Indijas rieksti tiek karsēti, jo viņiem apkārt ir indīga ādiņa, kuru var dabūt tikai žāvējot augstā temperatūrā.
AtbildētDzēst