trešdiena, 2010. gada 10. februāris

gribat pārsteigt ciemiņus?

tad noteikti pagatavojiet šo kūku!!! mani nevegjetārie ciemiņi pat prasīja recepti!!! kad pateicu, ka kūkā nav miltu,olu vai cukura, ka tā nav cepta un ir veselīga, tad izbrīns bija vēl lielāks.
šim brīnumam tiek dotas 5 zvaiznes un zaļā gaisma nākamajām ballītēm.

kūka irdebešķīga: maigs un krēmīgs, taču pietiekami stingrs pildījums apvienots ar kraukšķīgu pamatni. Ņammmm. Viegli pagatavojama no pieejamām sastāvdaļām.


ābolu-dzērveņu ''siera kūka''

pamatam:
1,5 glāze mandeļu
6 dateles (es gan liku vairāk)

''garnējumam'':
3 nomizoti, smalkās šķēlītēs sagriezti āboli
1/4 glāzes medus
1/2 tējkarote kanēļa
1/3 glāzes kaltētu dzērveņu
2 ēdamkarotes kokosriekstu sviesta vai pastas (stokmanā, ja nemaldos, ir, maksā ap 3 latiem)
1/3 glāzes pamata masas

pildījums: (ja kūku grib augstāku, tad pildījumu var dubultot)
2 glāzes izmērcētu indijas riekstu
1 tējkarote citronu sulas
1/2 glāze kokosriekstu sviesta vai pastas
1/4 glāzes medus
1 tējkarote kanēļa
1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
var piepilināt nedaudz vaniļu

2 stundas iepriekš sāk jau gatavot daļu garnējuma: sajauc ābolus,medu, kanēli un liek cepeškrāsnī vai dehidratorā 45 grādos 2 stundiņas apžāvēties.
Pamatne: blenderī samaļ mandeles, pievieno dateles, maļ vēlreiz līdz viss labi sajaucies. Atliec malā 1/3 gl. pamatnes masas. Atlikušo masu liek apaļajā kūku formā-pannā(ar atklipsējamām malām). Kārtīgi piespiež pie pamatnes, izlīdzina,neatstāj caurumus. Liek ledusskapī.
Pildījums: blenderī maļ pildījumam paredzētās sastāvdaļas līdz iegūta vienmērīga, krēmīga masa. Uzsmērē uz pamatnes, liek atpakaļ ledusskapī.
Pabeidz gatavot ''glazūru": sajauc žāvētos ābolus, dzērvenes, 1/3 gl. pamatnes masas un kokosriekstu sviestu/krēmu. Dekorē ar to kūku.
Ļauj ledusskapī atdzist vismaz 2 stundas.
Paredzēts apmāram 8 cilvēkiem.

Mani foto :-)

1 komentārs:

  1. Vai kokosriekstu pasta ir svaigēdāju ēdiens? Tas nav termiski apstrādāts? Piemēram, Indijas rieksti tiek karsēti, jo viņiem apkārt ir indīga ādiņa, kuru var dabūt tikai žāvējot augstā temperatūrā.

    AtbildētDzēst