1. reizi, kad pagaršoju, man ļoti atgādināja visīstāko Chilli Concarni no nesvaigajiem laikiem.
''Maize''
nepieciešams:
3 glāzes kukurūzas (der gan svaiga, gan saldēta, bet neiesaku konservētās, jo tām klāt ir visādi ķimiski stabilizatori, cukuri, sāls utt)
1,5 glāze sarkanās paprikas
3/4 glāzes linsēklas (samaltas kafijas dzirnaviņās)
1 ēdamkarote laima sulas
1 tējkarote čilli pulvera (var likt mazāk/vairāk - atkarībā cik asu vēlas)
1,5 tējkarote sāls
2 tējkarotes kumina (maltas Marokas ķimenes)
pagatavošana:
1.Blenderī samaļ kukurūzu un papriku. Pievieno pārējās sastāvdaļas, maļ atkārtoti.
2. Nepieciešamas 2 cepešpannas un cepamais papīrs. Iegūto masu sadala uz 2 cepešpannām un vienmērīgi izklāj/izsmērē ne pārāk biezā kārtiņā (man gandrīz pa visu pannu sanāk ''liela pankūka'')
3. Ja ir, izmanto dehidratoru/tad cepešpannas nevajag/, taču tā kā man tāda nav, izmantoju cepeškrāsni. 45 grādu temperatūrā un ar ieslēgtu ventilatoru žāvē ''maizi'' 3-4 stundas, tad sagriež kvadrātos, apmet otrādi, žāvē vēl kādas 2 stunas. Ja grib sausāku, kraukšķīgāku - ilgāk.
Salāti - eksperimentējiet!
avokado (sākumā ar dakšiņu sastampā, samīca, jo avokādo būs kā mērce)
tomāti
paprika
sīpols
nedaudz laima sulas
var pielikt arī kukurūzu
ja nepieciešams, sāls
Lūk rezultāts:
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru