Neskaitāmas reizes uz savas ādas pārbaudīta svaigēdāju recepte, turklāt ļooooti labas atsauksmes no nesvaigēdājiem!!! Viva la Mexico! un viss ļoti vienkārši!
1. reizi, kad pagaršoju, man ļoti atgādināja visīstāko Chilli Concarni no nesvaigajiem laikiem.
''Maize''
nepieciešams:
3 glāzes kukurūzas (der gan svaiga, gan saldēta, bet neiesaku konservētās, jo tām klāt ir visādi ķimiski stabilizatori, cukuri, sāls utt)
1,5 glāze sarkanās paprikas
3/4 glāzes linsēklas (samaltas kafijas dzirnaviņās)
1 ēdamkarote laima sulas
1 tējkarote čilli pulvera (var likt mazāk/vairāk - atkarībā cik asu vēlas)
1,5 tējkarote sāls
2 tējkarotes kumina (maltas Marokas ķimenes)
pagatavošana:
1.Blenderī samaļ kukurūzu un papriku. Pievieno pārējās sastāvdaļas, maļ atkārtoti.
2. Nepieciešamas 2 cepešpannas un cepamais papīrs. Iegūto masu sadala uz 2 cepešpannām un vienmērīgi izklāj/izsmērē ne pārāk biezā kārtiņā (man gandrīz pa visu pannu sanāk ''liela pankūka'')
3. Ja ir, izmanto dehidratoru/tad cepešpannas nevajag/, taču tā kā man tāda nav, izmantoju cepeškrāsni. 45 grādu temperatūrā un ar ieslēgtu ventilatoru žāvē ''maizi'' 3-4 stundas, tad sagriež kvadrātos, apmet otrādi, žāvē vēl kādas 2 stunas. Ja grib sausāku, kraukšķīgāku - ilgāk.
Salāti - eksperimentējiet!
avokado (sākumā ar dakšiņu sastampā, samīca, jo avokādo būs kā mērce)
tomāti
paprika
sīpols
nedaudz laima sulas
var pielikt arī kukurūzu
ja nepieciešams, sāls
Lūk rezultāts:
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru