mans personīgais foto - jā, jā esmu lepna ;)
šokolādes trifeles:
- 1/2 glāzes sezama sēklu
- apmēram 1/2 glāzes kakao pulvera (iesaku pirkt eko veikalā). Liek pēc garšas, atkarībā no tā, cik ''šokolādīgu'' vēlas.
- 1/4 glāzes vai vairāk medus
- 1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņas
- pāris pilienu vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa sāls
- ūdens
pagatavošana:
- sezama sēklas samaļ pulverī kafijas dzirnaviņās
- bļodā jauc samaltās sēkliņas, kakao pulveri, medu, kokosriekstu skaidiņas, vaniļas ekstraktu, sāli. Kārtīgi maisa, masa sanāks diezgan sausa, ķepīga, var pieliet apmēram 1/4 glāzes ūdens, bet ne vairāk.
- kad masa labi sajaukta, tad rullē bumbiņas.
- var dekorēt ar kokosriekstu skaidiņām, augļiem, riekstiem - ko vien vēlas un sirds kāro ;)
man patika: -->izveidot plakanu pamatnīti un dekorēt ar meža zemenītēm un mellenēm - mmmmmmmm..
--> žāvētos augļus sakapātus iemīcīt iekšā pašā trifelē
P.S. uzglabā ledusskapī!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru