otrdiena, 2009. gada 26. maijs

Humusa recepte

Vārds humuss cēlies no arābu valodas un tas nozīmē turku zirņi. Humuss ir zirņu pasta, kas iespējams ir viens no vissenāk pasaulē gatavotajiem ēdieniem. Tas ir īpašī iecienīts Izraēlā, Ēģiptē, Grieķijā, Itālijā, Spānijā un daudzās citās Tuvo Austrumu un Vidusjūras valstīs.
Humusu var ēst gan tāpat, gan smērēt uz maizes, gan arī lietot kā piedevu salātiem un dažādām uzkodām.
Ar recepti iespējams variēt. Piemēram, var pieblenderēt klāt dažādus dārzeņus, var pielikt vairāk ķiploku, garšvielas...kas pašam patīk! Šeit jums būs dota pamatrecepte.



nepieciešams:

250g pa nakti izmērcētu, pēc tam novārītu turku zirņu
2 ēdamkarotes tahini (sezama sēklu pasta)
sula no 1 citrona
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls
ūdens

pagatavošana:

zirņus, tahini, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, olīveļļu un sāli (pēc garšas) blenderē līdz iegūta viendabīga masa. Ja masa sanāk pārāk bieza, tad maļot klāt jāpievieno ūdens. Lūk cik ātri un vienkārši :-)


5 komentāri:

  1. bet kā būtu ja sablenderētu konservētos turku zirņus (kurus var nopirkt,piem. Rimi)?

    AtbildētDzēst
  2. protams, ka var darīt arī tā! tie jau ir gatavi - izmērcēti,novārīti zirņi. Receptē rakstīju, ka jāmērcē pašam, jo tas noteikti būtu veselīgāk (nekādu e vielu, sāļu, cukuru utt).

    AtbildētDzēst
  3. Kur var nopirkt tahini???

    AtbildētDzēst
  4. Stokmana ari ir :-)

    AtbildētDzēst