Humusu var ēst gan tāpat, gan smērēt uz maizes, gan arī lietot kā piedevu salātiem un dažādām uzkodām.
Ar recepti iespējams variēt. Piemēram, var pieblenderēt klāt dažādus dārzeņus, var pielikt vairāk ķiploku, garšvielas...kas pašam patīk! Šeit jums būs dota pamatrecepte.
nepieciešams:
250g pa nakti izmērcētu, pēc tam novārītu turku zirņu
2 ēdamkarotes tahini (sezama sēklu pasta)
sula no 1 citrona
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls
ūdens
pagatavošana:
zirņus, tahini, citrona sulu, sasmalcinātu ķiploku, olīveļļu un sāli (pēc garšas) blenderē līdz iegūta viendabīga masa. Ja masa sanāk pārāk bieza, tad maļot klāt jāpievieno ūdens. Lūk cik ātri un vienkārši :-)
bet kā būtu ja sablenderētu konservētos turku zirņus (kurus var nopirkt,piem. Rimi)?
AtbildētDzēstprotams, ka var darīt arī tā! tie jau ir gatavi - izmērcēti,novārīti zirņi. Receptē rakstīju, ka jāmērcē pašam, jo tas noteikti būtu veselīgāk (nekādu e vielu, sāļu, cukuru utt).
AtbildētDzēstKur var nopirkt tahini???
AtbildētDzēstBiotēkā
AtbildētDzēstStokmana ari ir :-)
AtbildētDzēst