Nepieciešams:
150 g rupjmaizes
500 g ūdens
40 g cukura
25 g žāvētu augļu
15 g dzērveņu (man sanāca garšīgi arī bez)
2 g kartupeļu cietes
25 g saldā krējuma (35%), taču varat arī izlaist šo sastāvdaļu
Kanēlis
Pagatavošana:
Rupjmaizi sagriež šķēlēs un apcep cepeškrāsnī, kamēr kļūst gaišbrūnas. Šos sausiņus pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un atstāj uz 30 min. uzbriešanai. Pēc tam sausiņus kopā ar šķidrumu izspiež caur sietu, pieliek klāt cukuru, nomazgātos žāvētos augļus, kanēli, dzērveņu sulu un vāra, kamēr augļi kļūst mīksti. Ja vēlas, zupā var ieliet cietes maisījumu ūdenī un ļaut uzvārīties.
Pasniedz atdzesētu ar putukrējumu, taču es putukrējuma vietā izvēlējos svaigas zemenes. Man tā patika labāk.
sestdiena, 2009. gada 13. jūnijs
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
pie sastāvdaļām nav pieminēta maize, nav zināms tās daudzums
AtbildētDzēstpaldies, ka pamanījāt kļūdu! nebija iekopējusies 1. un svarīgākā sastāvdaļa, bet jau izlaboju! :)
AtbildētDzēst